MBSR training

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en is een beproefd programma om mindfulnessvaardigheden te ontwikkelen. Deze training leert je bewuster stil te staan bij je ervaring van het hier en nu en deze niet te veroordelen.

Inhoud van de training
De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en een stiltedag. Een cursusgroep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 10 personen. In de bijeenkomsten oefen je met verschillende meditatietechnieken zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en bewegingsoefeningen. Na de oefeningen is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen in de groep.

Een belangrijk onderdeel van de training is huiswerk. Tussen de bijeenkomsten oefen je thuis verder met de meditatie- en bewegingsoefeningen, aan de hand van geluidsbestanden. In de cursusmap staan verschillende oefeningen beschreven om dezelfde niet-oordelende aandacht toe te passen in het dagelijks leven. De ervaring leert dat thuis oefenen van groot belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt 45 minuten tot een uur per dag.

Tijdens de training leer je:

    • Met aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu;
    • Effectief om te gaan met stress;
    • Een vriendelijke grondhouding te ontwikkelen naar jezelf en anderen.

Duur
Acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag van 10.00 – 16.00 uur.

Kosten
De kosten voor de training bedragen € 395,- inclusief cursusmateriaal. Veel zorgverzekeraars vergoeden de training geheel of gedeeltelijk. Je kunt dit navragen bij de zorgverzekeraar.

Annuleren
Tot twee weken voor aanvang van de training is annuleren kosteloos. Daarna worden administratiekosten van € 30,- in rekening gebracht. Als je de training vroegtijdig beëindigt, wordt de volledige training in rekening gebracht.

Aanmelden
Op dit moment staan er geen groepstrainingen gepland. Interesse in een groeps- of individuele training? Stuur dan een e-mail naar mindfulness@karingijssen.nl of bel me op 06 22462654. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.